RECLAME

Ciechocinek (Polen)

Ciechocinek - Fontein op Hellwig's Parterres

#fontein
Live streaming op januari 9, 2017
views

Beschrijving

De Hellwig-fontein staat naast ziekenhuis nr. 1, op de beroemde promenade van Ciechocinek, en is begin juni 2011 in gebruik genomen.

In de fontein, omgeven door een reling, bevindt zich 7 kubieke meter water in gesloten circulatie. In het midden bevindt zich een beker van 1,6 m hoog, waar een dun straaltje water overheen spuit. Er zijn 64 waterstromen in het circuit en ook 8 opgestapelde stromen die verticaal omhoog gaan.

De jets van het waterstraaltype Windsor 600 spuiten water uit volgens een variabel programma. Het hele programma wordt bestuurd door een computer. S Avonds gaat het gepaard met een lichtshow - de fontein licht dan één voor één op in verschillende kleuren. Op dit moment is het moeilijk om een vrije zitplaats te vinden op de banken rond de fontein.

In de herfst en de winter wordt de fontein, vanwege de lagere luchttemperatuur, uitgeschakeld. Op de plaats van het vroeger stromende water is een prachtige verlichting aangebracht, die lijkt op de charme van het door de fontein uitgeworpen water.

Weer
clear sky

22°C

CIECHOCINEK

Kaarten
RECLAME
0 Opmerkingen

Inloggen om deel te nemen aan de discussie

RECLAME

Chat

RECLAME
Alleen berichten sturen naar ingelogde